понеділок, 20 березня 2017 р.

У Великій Тур'ї діти спільноти «На крилах віри» провели ХРЕСНУ ДОРОГУ НЕНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ

Моя Голгофа, матінко, – це ти, 
А наміри твої – моє падіння. 
Тобі й самій ніколи не втекти, 
Твоя Голгофа – докори сумління…
     18 березня 2017 року на парафії села Велика Тур’я учасники дитячої християнської спільноти «На крилах віри», що діє при церкві Покрови Пресвятої Богородиці, з благословення настоятеля церкви о. Миколи Фреїшина, провели «Хресну Дорогу Ненародженої Дитини». Ідея та постанова цієї зворушливої Хресної Дороги належить керівнику спільноти імості Ірині.     Ця Хресна Дорога, стація за стацією, спонукала всіх людей в кожній небажаній дитині розпізнати страждального Христа.

       Віряни щиро молилися за жінок, котрі переживають жахливу спокусу: вбити власну дитину, за чоловіків, які як Пилат «вмивають руки» і намовляють жінку на гріх, за всіх дітей, які є під загрозою знищення, щоб попри все вони народилися і своїм життям прославили Животворящу Тройцю, Єдиного Бога Отця, Сина і Святого Духа, молилися за дар покаяння, за просвітлення світу, за чистоту і навернення молоді, милилися за всіх, хто стоїть в обороні ненародженої дитини бо кожне людське життя є Безцінним Даром Господа.

    Глибокий зміст розважань кожної стації зворушив присутніх до глибини душі, заставив задуматися про цінність життя, дарованого Богом.
   «Я ще не народився, а вже зазнав смерті» неначе грім лунало у храмі з дитячих уст, котрі так вміло відтворювали хресну дорогу ненародженого дитяти.
   Так, Хресні Дороги різні, але ця заставила здригнутися насамперед серця молодих людей, які так чисельно зійшлися у цей суботній вечір до сільської святині. Розпачливий дитячий зойк «Не вбивай!» ніби вселенський дзвін нагадував усім про те, що життя дає нам Всевишній і тільки Він може його забрати. Одна за одною згасали свічки, як згасають життя ще ненароджених дітей в утробі матері…
   Є велика надія у Бога, що ця Хресна Дорога не тільки пробудила чиєсь приспане батьківське сумління, але і врятувала майбутнє життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар