понеділок, 27 березня 2017 р.

ХРЕСНА ДОРОГА МАТЕРІ І ДИТИНИ

Його вели дорогою, як вбивцю,
І грізний натовп голосно ревів,
І раз-по-раз з ненавистю сміливці
Жбурляли камінь у Царя Царів.

Вінок терновий наливався кров’ю,
Плювалися в обличчя вороги,
А Він дивився лагідно, з любов’ю,
І йшов прощенням стати за гріхи.
           
У суботу, 25 березня 2017 року, з благословення отця Миколи Фреїшина, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я учасники дитячої спільноти «На крилах віри» (керівник імость Ірина) провели Хресну Дорогу МАТЕРІ І ДИТИНИ. Ця Хресна Дорога належить до тих доріг, які найсильніше зворушують людське серце, бо на цій дорозі ми відчуваємо страсті Божого Сина і багатостраждальні муки Богородиці. Ця хресна Дорога була особлива і тим, що у ній брали участь не тільки діти, але і матері дітей, що входять до спільноти.
 
        У суботу ввечері, завершивши свої буденні справи, парафіяни чисельно прийшли до церкви, щоб знову пройти Дорогу Страждань нашого Спасителя, щоб власним серцем пережити і відчути біль материнського серця, що бачить як розпинають Її Сина… 
   Стація за стацією щиро і проникливо промовляли матері до своїх дітей, повчали, роздумували про вічне. Вони ревно молилися, бо хто як не мати сповна розуміє біль і втрату Богородиці на Хресні Дорозі. А діти своїми чистими душами і серцями долучитися до розмови зі своїми матерями і разом йшли стаціями Хресної Дороги Ісуса Христа. Йшли, роздумуючи про добро і зло, йшли, спонукаючи кожного задуматися – чи не катуємо ми і сьогодні Ісуса своїми гріхами, чи не проливаємо Його святу кров, знову і знову ранячи материнське Серце Богородиці.
  
      У Хресній Дорозі взяли участь матері Лаврів Іванна, Попик Надія, Дзуль Надія, Петрушка Марія, Голюк Іванна, Каратник Ганна, Мельник Зоряна, Крайник Ганна, Крайник Ольга, Кондрин Іванна, Сенюк Надія, Ольшанецька Оксана, Сливчук Леся, Мачоган Надія. Своїм старанням, небайдужістю і бажанням долучитися до такої потрібної праці на парафії вони подали гідний приклад у християнському вихованні дітей. Йдучи в ногу з часом, організатори Хресної Дороги вміло використали сучасні технології - на мультимедійному обладнані відтворювали відео та музичний супровід всіх стацій. Опікувалася технічною підтримкою дійства учасниця спільноти Тетяна Сенюк.
                                                
          Усі присутні у сільській святині мали змогу ще раз пригадати, що піст – час прощення. Ісус постраждав за всіх нас, а нині кожного з нас кличе до добра і любові. Тож відгукнімось на цей поклик, відкриймо наші зболені серця і разом зі Спасителем воскреснемо до нового життя, об’єднаймося духовно, пригорнімо серце до серця, молімось разом, щоб Господь замешкав серед нас, а наша парафія буде направду ЖИВОЮ.

Немає коментарів:

Дописати коментар