вівторок, 20 грудня 2016 р.

На Миколая настала нічка святая

    
    18 грудня 2016 року, після Вечірні з Литією, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я відбулось свято святого Миколая, яке підготували і провели діти – учасники спільноти «На крилах віри».


     На свято були запрошені діти з батьками з усієї парафії. Всі брали участь у вечірній відправі і з нетерпінням чекали на святого Миколая.
     І ось пролунала музика і почалась вистава-феєрія «На Миколая настала нічка святая».
    З імпровізованої сцени до всіх вірян звертався молодий хлопчик Микола, який мав добре і щире серце, давав добрі настанови Учитель, діти писали листи до Святого Миколая, молилися та співали пісні, а на тлі темно-синього неба і великих золотих зірок з’являлися інші герої вистави – добрі ангели, зірочки, сніжинки. Під час вистави усіх зворушив добрий вчинок дівчинки Марічки, яка прагнула допомогти своїй хворій матері, побачили парафіяни і дивовижне перевтілення дівчинки Сніжани, яка мала черстве серце та з допомогою ангела сталось диво і вона допомогла своїй подрузі у скруті. 
     Під час вистави танцювали не тільки сніжинки і зірочки, але і дерева у зимовому лісі, де жив казковий птах. І Святий Миколай не забарився, прибув на свято з подарунками. Була жвава розмова святого Миколая з дітьми, після якої вони радісно декламували вірші про свого улюбленого святого. 

     По закінченні виступів діти одержали від святого Миколая довгоочікувані подарунки, з якими радісно повернулися додому. Святий Миколай подарував всім дітям в той вечір краплину своєї любові.
    Це свято відбулось як один величний гімн святому Миколаю завдяки великим старанням дітей - учасників спільноти, керівника їмості Ірини, великій підтримці батьків. Щоб  створити казкове дійство, відчуття справжнього дива діти разом з керівником впродовж двох місяців готували костюми, декорації для вистави, підбирали музичний супровід, старанно вчили слова, танці, пісні. Тому результат перевершив очікування – у цей день у сільському храмі панувала РАДІСТЬ І СПРАВЖНЄ ДИВО. Після чудової вистави батьки дітей пригощали всіх гарячим чаєм, смачною домашньою випічкою, висловлювали слова подяки їмості Ірині та отцю Миколі за чудове дійство.


   Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар