четвер, 9 жовтня 2014 р.

Для духовного оновлення християнської родини

Дорогі у Христі! 
     З 15 по 19 жовтня 2014 р. Б. на парафії Покрови Пресвятої Богородиці  села Велика Тур’я відбудеться Свята Місія. 
      Слово «місія» походить від латинського missio і буквально означає «посилати». Христос посилав своїх учнів проповідувати туди, де сам мав бути, а згодом, після них – святих отців, усіх праведників, зрештою, і всіх святих українського народу. 
      Місіонери – це особи, послані проповідувати Боже Слово від Його імені.
     Для чого проводиться Місія? Святий Папа Іван Павло ІІ так говорив про Народну Місію: «Добра Народна Місія підштовхує до навернення, тобто повернення до правди і дружби з Богом тих, хто втратили віру і ласку через гріх, вона кличе до досконалішого життя християн практикуючих, окрилює душі, переконує жити блаженствами, пробуджує священичі і монаші покликання».
     Протягом Місії в церкві Покрови Пресвятої Богородиці будуть виставлені для почитання мощі святого священномученика Йосафата.
   
     Священномученик Йосафат Кунцевич – український святий, якого вшановує вся Католицька Церква. Відомий як мученик за єдність Церкви, єпископ УГКЦ, архієпископ Полоцької єпархії, народився у 1580 р. у м. Володимирі-Волинському. Будучи єпископом, сприяв піднесенню освітнього рівня духовенства та прославився як борець за єдність Церкви. 
     Його активна діяльність за єдність з Єпископом Рима викликала глибоке невдоволення серед противників, за що був жорстоко вбитий за справу єдності Христової Церкви, 12-го листопада 1623 року, Святий Йосафат у Вітебську, перед Божественною св. Літургією, був убитий сокирою, а тіло покійного вкинено в ріку Двіну. Однак, серед ночі світло в ріці виявило, де знаходиться тіло вбитого Йосафата. Того ж самого дня його смерті почались здійснюватися різні чуда і навернення. До його проголошення блаженним 1643 року записано приблизно 300 чудес чи особливих ласк, отриманих за його посередництвом.
Із книги «Святий Йосафат Кунцевич, його Життя і Доба» 
авторства о. Мелетія Соловія і о. Атанасія Великого.

    Останній раз Свята Місія на парафії села Велика Тур’я проводилась у 1992 році.
     Інформацію про Програму і розклад Богослужінь на кожен день Місії можна прочитати на дошці оголошень біля храму Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я.
     Свята Місія – це час особливих ласк для кожного, час примирення з Богом через покаяння, час усильної  молитви за мир. Молімося за духовні плоди Святої Місії на нашій парафії.

Молитва за Святу Місію
    Просимо Тебе Ісусе, благослови святу Місію, що відбуватиметься на нашій парафії для оновлення всіх душ. Поможи заблуканим знайти дорогу до Тебе та дай добрих провідників на тій дорозі.
     Пішли нам Своїх апостолів, клади Свої слова в їхні уста, дай їм знайти серця, охочі прийняти Боже слово, щоб сліпі душею прозріли, заблукані повернулися на правдивий шлях і воскресли мертві душею. Дай грішникам щирий жаль за гріхи, занепокоєним поверни мир, байдужим дай ревність, вірним – святість і апостольського духа. Всім, що відбуватимуть св. Місію, зішли, Ісусе, Свого Духа і оновиться обличчя землі, обличчя нашої страждаючої української землі. Маріє, Мати Спасителя, поможи нам оновити свої душі, відкуплені Найсвятішою Кров’ю Твого Сина. Усі святі українського народу, моліть Бога за нас. Амінь.

Запрошуємо ВСІХ долучитися до великої і Богоугодної справи 
та сповна отримати духовні плоди Святої Місії.

Немає коментарів:

Дописати коментар