суботу, 4 жовтня 2014 р.

Спільна праця єднає і веде до Бога, до Церкви

     Споконвіку душа людини лине до Божого Храму, бо тут відбувається спілкування з живим Небесним Творцем. Не покладаючи рук, віруючі споруджували свої святині у сиву давнину, споруджують їх і тепер. Чудовим прикладом і підтвердженням цих слів є старенька і нова церкви у селі Велика Тур’я.
     Спорудивши і висвятивши у 2007 році чудовий і величний храм Покрови Пресвятої Богородиці, громада під орудою церковної управи вже чимало зробила для окраси сільської святині. Та попереду чекає ще багато задумів і планів. 
     Парафіяни села вважають справою честі і віри докласти часточку своєї праці до оновлення та облаштування нового храму, дзвіниці, церковного подвір’я та села в цілому. 
     Не жаліючи свого часу, сили старший брат церковної управи Скаб’як Іван Федорович неустанно дбає про сільську святиню, адже треба вчасно подбати про придбання необхідних будівельних матеріалів, перевірити їх якість, домовитись з майстрами про час проведення необхідних робіт, підготовити інвентар тощо. Брат Іван дбає, щоб всі роботи були проведені, як кажуть у народі «на совість». Та, безперечно, тільки громадою можна добитись успіху у таких важливих будівельних роботах. Не бракує трудолюбивих парафіян у селі.
      Наполегливо трудяться ініціативні майстри, робітники на прославу Богу. Їх стараннями проведено облаштування фундаменту нового храму. 

      Зараз на першому плані – завершення будівельних та оздоблювальних робіт трьохярусної дзвіниці, що завершується золотим куполом. З нетерпінням чекають жителі громади того дня, коли на всю округу задзвонять диво-дзвони, скликаючи вірних до Божого храму.
      За проектом, автором якого є заслужений діяч мистецтв України, член національної спілки художників України, уродженець села Василь Якимович Ярич, розпочато благоустрій церковного подвір’я. За задумом архітектора тут постане комплекс фігур та каплиця Покрови Пресвятої Богородиці. Стараннями небайдужих парафіян вже залито фундамент під фігуру Матері Божої, а згодом тут будуть встановлені також фігури Ісуса Христа та Івана Хрестителя.

      Це буде чудовий скульптурний комплекс. Йдучи до Божого храму, вірні церкви зможуть тут застановитись і піднести молитви до святих у свої намірах.
     Вже виготовлена і незабаром буде встановлена інформаційна дошка, з якої парафіяни матимуть можливість отримати інформацію про розклад Богослужінь у храмі, а також про новини церковного життя.
Хай Господь ласкаво благословить і нагородить щедрими дарами всіх жертводавців, трудівників, усім, хто якоюсь послугою мав та має відношення до постання та прикраси храму Покрови Пресвятої Богородиці, дзвіниці, церковного подвір’я села Велика Тур’я! 
Хай спільна праця єднає людей села і веде до Бога, до Церкви.

Немає коментарів:

Дописати коментар