середу, 1 жовтня 2014 р.

Прославимо Бога у пісні

     27-28 вересня 2014 року в місті Долина з благословення Глави і Отця УГКЦ Святослава Шевчука та Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківської Митрополії Володимира Війтишина, за підтримки Долинської міської ради, під патронатом благодійної організації «Любов і Милосердя» та Церкви Серця Ісуса і Серця Марії відбувся ІІІ фестиваль-конкурс української духовної сучасної пісні «З піснею до Бога» імені Кардинала Мирослава Івана Любачівського. Засновник фестивалю-конкурсу – о. Вітольд Левицький.
     У фестивалі взяв участь і став переможцем у номінації «вокальні ансамблі» чоловічий народний аматорський ансамбль села Велика Тур’я «Тур’яни», керівник – Крайник Іван Васильвич. Майстерне, високопрофесійне виконання духовного твору «Молитва за Україну» (автор А. Дашківський, обробка Івана Крайника) вразило учасників журі, яке очолював відомий композитори краю Володимир Домшинський. 
      Слід зауважити, що до участі у фестивалі були запрошені духовенство, влада, учнівська та студентська молодь, а також всі бажаючі, які цінують духовну музику, молитву і культуру. Всього було представлено 82 художні номери, загальна кількість учасників – 180 осіб, з них: 40 – солісти, 14 – вокальні ансамблі, 5 – виконавці авторських пісень, 23 – художнє слово.
     Відкриття фестивалю-конкурсу відбулось у суботу, 27 вересня о 12 годині. Перед тим всі учасники  взяли участь у Службі Божій та отримали Господнє Благословення у церкві Серця Ісуса і Серця Марії.
     Перший етап конкурсу був відбірковим. Його переможці взяли участь у гала-концерті, що розпочався у неділю, 28 вересня о 14 годині. На початку недільного гала-концерту були оголошені та нагороджені переможці у таких номінаціях:  «Солісти – вокалісти», «Авторська пісня», «Вокальні ансамблі», «Художнє слово». Також була вручена  «Нагорода глядацьких симпатій».
     Духовний захід був приурочений миру і згуртував величне коло митців на прославу Христовій церкві та всього українського народу. У щирій молитві до Господа Бога юні і дорослі учасники фестивалю просили благословення, встановлення миру і спокою у країні, доброї долі для українського народу. З метою підтримки Української армії захід був благодійним і спрямований на підтримку АТО.
Високоповажний Іване Васильовичу 
та очолюваний Вами колектив!
Від церковної управи та громади храму 
Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я бажаємо Вам Божої ласки, опіки Матері Божої, нових творчих звершень 
на прославу Господа Нашого Ісуса Христа і всього українського народу!


Більше інформації на сайтах:
ugcc.if.ua/index.../757-v-dolyni-vidbuvsya-festyval-z-pisneyu-do-boha
olevytskiy.at.ua/ 
dyvensvit.org/news/104361.html

Немає коментарів:

Дописати коментар