середу, 10 вересня 2014 р.

Катехизація в школі

     8 вересня 2014 року розпочались катехитичні зустрічі у школі села Велика Тур’я. Катехизація сьогодні – це виховання у вірі, це жива участь в житті християнської спільноти у всіх її вимірах (літургійному, соціальному, духовному, місійному), вона стає середовищем дозрівання і зросту людини у вірі та діленням нею з іншими.
     Покликання і завдання священика у катехизації – бути «вихователем віри». Він покликаний дбати «чи то особисто, чи за допомогою інших, щоб у Святому Дусі настановити кожного віруючого до виконування свого покликання відповідно до Євангелії, до щирої і діяльної любові й до свободи, якою Христос нас визволив», – так стверджує Декрет Другого Ватиканського Собору про служіння і життя пресвітерів Presbyterorum ordinis. Христос через Тайну священства доручив священикам своїм апостольським наказом: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в Ім'я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповідав» (Мт 28:19-20).
     З метою катехизації дітей у школі села Велика Тур’я розпочато  систематичні зустрічі священика з школярами. Відтепер, кожного понеділка діти при зустрічі із місцевим парохом отцем Миколою Фреїшиним матимуть змогу взяти участь у молебні в наміренні доброго навчання і гідної поведінки, отримати катехетичні науки та Боже благословення. 
     У формі релігійних бесід на духовну тематику о. Микола ближче познайомить дітей зі Святим Письмом, допоможе дізнатись більше про будову і зміст біблійних книг, розважати над Божим словом у молитві, а також спільно роздумувати над Святим Письмом.

     На першій зустрічі діти разом із священиком розважали над темою спілкування між людьми, яким воно повинно бути у відповідності до Божого вчення. Діти також почули  цікаві приклади із життя про правдивість і корисливість у людському спілкуванні.
     Завдяки тісній співпраці та підтримці дирекції, колективу вчителів місцевої школи катехизація для учнів початкових класів Великотур’янської загальноосвітньої школи пройшла цікаво та пізнавально. Діти почерпнули нову інформацію на духовну тематику, добре засвоїли вивчений матеріал і спільно молились.

Немає коментарів:

Дописати коментар