вівторок, 2 вересня 2014 р.

Благослови, Господи, на добрий початок навчального року

     Ось і закінчилось літо, прийшла золота осінь. Цього року Свято Знань у Великій Тур’ї було по особливому патріотичним. Хоча на сході України тривають бої, гинуть наші співвітчизники і не в усіх школах пролунав Перший дзвінок, Першовересень у місцевій школі відбувся. Він  розпочався урочистою лінійкою. Для учнів звучали привітання та напутні слова від вчителів, батьків. Місцевий священик о. Микола за християнським звичаєм звернувся до всіх зі словом Божим, заохотив всіх до молитви та благословив учнів свяченою водою. А згодом відбувся перший урок «Україна – єдина країна», який додав кожному відчуття відповідальності і тривоги за свою Батьківщину.


     Згодом у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулась Божественна Літургія  в наміренні учнів та вчителів, на якій першокласники, учні випускного класу разом із своїми класоводами, вчителями, батьками спільно молились і випрошували у Господа ласки та благодаті, а також добрих успіхів у навчанні.



     З особливим старанням підготовилися до Свята Знань великотур’янці – це був справжній парад вишиванок, майоріли жовто-блакитні кульки та квіти.  Батьки і одинадцятикласники подбали про чудові стилізовані українські костюми. Дівчата та юнаки своїм виглядом стверджували – ми справжні українці!


     З великою радістю споглядали учасники Свята Знань і на тих, хто вперше ступив на шкільне подвір’я. Першокласники – гомінкі і непосидючі, вони враз стали серйозними і трохи дорослішими. В українських костюмах, наче маки, вони уважно дивились на старшокласників та прислухались до вчителів. А попереду їх чекає довга дорога до ЗНАНЬ.


    Нехай Господь благословить зростання наших учнів у чеснотах мудрості, знання, розуміння та кмітливості!

Немає коментарів:

Дописати коментар