понеділок, 25 серпня 2014 р.

Боже великий, єдиний, нам Україну храни

    24 серпня, у неділю, громада села Велика Тур,я разом з усім народом України святкувала День народження рідної країни. В цей день на Святу Літургію віряни прийшли з особливими думками, надіями і сподіваннями – піднести до Господа найщиріші молитви за Неньку Україну, свободу і справжню незалежність. Кожен, хто прийшов у цей день до Божого храму мав у серці велику тривогу, біль і розпуку від того, що зараз відбувається на сході України. Це – велика трагедія і ніхто не має права звикати до цього, змиритися з цим. А тому і моляться парафіяни ще ревніше, з глибокою вірою і надією. 
     Після Служби Божої біля символічної могили борцям за незалежність України о. Микола Фреїшин відправив панахиду за усіма великими синами, які поклали своє життя на вівтар Свободи України. Парафіяни спільно помолися за  синів Великої Тур’ї, що зараз захищають нас і всю державу від ненависного і підступного ворога. У кожного в душі, поряд із патріотичними почуттями любові до своєї держави, поселилась тривога за майбутнє рідної держави. 
     Згодом, у Народному Домі села Велика Тур’я відбувся святковий концерт з нагоди Дня Незалежності, який підготували творчі колективи села.

Немає коментарів:

Дописати коментар