вівторок, 22 липня 2014 р.

Веселий тиждень – разом з Ісусом

«Не бороніть дітям приходити до мене, 
таких бо Царство небесне»
(Мр. 10, 16)

     Так, Ісус любить, щоб діти приходили до Нього. Бог любить, щоб до Нього приходили всі його діти. 
     Церква робить усе для того, щоб наші діти мали змогу спілкуватися з Богом, пізнати Його глибше, пізнавати усім серцем і душею. Саме з цією метою на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Велика Тур’я Долинського деканату з 14 по 19 липня 2014 року проходили «Веселі канікули з Богом» духовну опіку яких провадив парох о. Микола Фреїшин.
     Впродовж цілого тижня діти в ігровій та зрозумілій для них формі глибше пізнали Господа, мали нагоду більше дізнатися про церкву та своє місце в ній, а також весело провести дозвілля та навчитися правд християнської віри. 
     Духовні віднови були присвячені темам «Віра і церква», «Святе письмо», «Святі Таїнства». Про них діти дізнавались з катехитичних наук які проводив священик о. Микола, спільно духовно співпереживали на кожній Святій Літургії, практикували духовні віднови через прийняття Святих Тайн Покаяння та Євхаристії.
     Участь у Богослужіннях, спільні молитви, духовні пісні, веселі банси, перегляд тематичних мультфільмів, виготовлення плакатів, цікаві екскурсії – ось лише деякі риси веселого та разом з Ісусом проведеного дітьми тижня у парафіяльній спільноті. 
Багато нового і цікавого дізналися діти на заняття у гуртках декупажу та орігамі, які організовувала для них їмость Ірина. Тут вони навчилися цікавої техніки малювання, виготовлення паперових сувенірів, які з радістю дарували своїм батькам. 
     Під час «Веселих канікул з Богом» для дітей організовувались пізнавальні екскурсії: вони з цікавістю відвідали краєзнавчу кімнату-музей та сільську бібліотеку. Тут діти дізналися багато нового про своє рідне село, його історію, побут, звичаї і традиції.
     Надовго запам’яталась малечі Велика гра, завданням якої було відшукати «скарб». Учасники команд отримали плани-карти. Щоб скласти потрібне слово і першими дійти до мети – потрібно було проявити неабияку кмітливість і знання Святого письма. Обидві команди «Діти Ісуса» та «Божі діти» змагалися на рівних і швидко впоралися із завданнями.
     З особливою цікавістю діти відвідали і екологічні науки, які провів отець Михайло Дзуль За допомогою мультимедійної презентації священик розповів дітям про те, що Господь створив для нас прекрасний і досконалий світ і завдання кожного з нас – зробити його ще кращим, не бути байдужими до тих, хто забруднює і нищить його. 
     Багато зусиль приклали аніматори – семінаристи Ходінський Володимир, Луговий Богдан, їмость Ірина та учасники дитячого табору до підготовки для батьків тематичного виступу «Ми любимо Ісуса». В переддень закінчення табору, діти з великим хвилюванням продемонстрували на сцені місцевого Народного Дому цікавий і змістовний виступ. З вдячністю у маленьких серцях піснями, віршами та веселими бансами вони славили Ісуса та Богородицю. До вподоби батькам були і майстерно зіграні маленькими аматорами сценки «Прихід Ісуса» та «Чудова переміна».
     На завершення веселого тижня дітям організуали поїздку на Ясну Гору у Гошів. Тут діти помолилися до Чудотворної Гошівської Ікони Богородиці, пройшли стаціями Хресної Дороги, помилувалися прекрасними краєвидами, танцювали банси і, переповнені незабутніми враженнями, повернулися додому.


     «Веселий тиждень з Ісусом» завершився. 
     Велике спасибі всім, хто долучився до організації і проведення цього тривалого дійства: церковній управі храму Покрови Пресвятої Богородиці, о. Михайлу Дзулю, працівникам Народного дому, бібліотеки, батькам, аніматорам. 
     Тож, не біймося євангелізувати, іншими словами, передавати, переказувати одне одному, а особливо дитині, науку Ісуса Христа, бо це велике добре діло. Дитина – дар Божий, наше майбутнє. Якими виростуть наші діти – таким і буде наше майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар