середу, 16 липня 2014 р.

У Великій Тур’ї стартували "Веселі канікули з Богом".

     14 липня 2014 року на парафії села Велика Тур’я стартували "Веселі канікули з Богом".


     По цілій Україні, уже традиційно, при храмах УГКЦ відбуваються літні дитячо-юнацькі табори "Веселі канікули з Богом". Сотні дітей беруть участь у цих таборах. Окрім того, що вони безкоштовні, тут діти мають змогу весело провести дозвілля та навчитися правд християнської віри.
     Таке дійство при церкві Покрови Пресвятої Богородиці на парафії відбувається вперше. Аніматори разом із священиком намагаються показати дітям, що Бога можна шукати усюди, де б ми не знаходились: у Церкві, на заняттях катехизації, у проявах мистецтва, дозвіллі, веселих танцях – бансах.


     Канікули тільки розпочалися, а діти вже з цікавістю і завзяттям поринули у дивовижний світ, що зветься ВІРА В БОГА. Найважливішими для дітей є спільні молитви в церкві, участь у Святій літургії, сповідь, праця в гуртках, вивчення пісень.



     Упродовж перших двох днів діти вивчили гімн табору, створили дві команди – «Діти Ісуса» та «Божі діти». З натхненням трудилися над гаслом та символом своїх команд, а також працювали в катехитичних групах над темами «Хрещення» і «Миропомазання». Аніматори – семінаристи Ходінський Володимир і Луговий Богдан цікаво і в доступній формі розповіли дітям про ці таїнства.


    Вдалим доповненням до таких занять є перегляд мультфільмів на духовну тематику. На початку і в кінці кожного дня діти заповнюють календар настрою, ставлячи смайлики. З особливим завзяттям діти включилися у підготовку тематичної сценки, на яку запросять своїх батьків.
    Безперечно, такі спільні цікаві і пізнавальні заняття з дітьми при церкві допомагають їм зрозуміти, що храм Божий – це живий організм, де перебуває Ісус і з нетерпінням чекає на зустріч з ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар