пʼятницю, 11 липня 2014 р.

Достойно зустріньмо духовних трударів

     3 серпня 2014 року через село Велика Тур’я проходитиме дев'ята Міжнародна десятиденна піша Проща родин мігрантів та всіх охочих із Самбора у Зарваницю (1-10 серпня 2014 р. Б.). 
     Щороку організатори змінюють маршрут Прощі. Саме в цьому році дорога прочан лежить через наше чудове село. Громаді великотур’янців випадає велика честь – прийняти паломників у свої домівки на ночівлю. Згідно щоденної програми паломництва в цей день у нашій парафії крім зустрічі вірних, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбудуться вечірні молитви, нічні чування, а також вечеря, зустрічі з вірними.
     Українська греко-католицька церква щодня молиться за тих, хто виїхав з України в пошуках «хліба насущного». Складовою системної роботи УГКЦ щодо душпастирської опіки мігрантів є Прощі у намірах сімей заробітчан та їх родин. Із 2009 року Прощу організовує Пасторально-міграційний відділ УГКЦ у співпраці з благодійним фондом «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, спільнотою мирян міста Дрогобича та спільнотою колишніх заробітчан «Пієта» міста Івано-Франківська. Пасторально-міграційний відділ прагне поєднати всі особисті і спільнотні зусилля у служінні потребуючим і в Україні, і за кордоном.
     Дорогі у Христі брати і сестри! Достойно зустріньмо духовних трударів – паломників щорічної пішої Прощі родин мігрантів із Самбора у Зарваницю.
    Більше інформації про Прощу «Самбір-Зарваниця» можна отримати на сайті http://palomnyk.at.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар