середу, 21 березня 2018 р.

Великопосні реколекції у Великій Тур'ї

Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до Вас

      16-18 березня 2018 року на перафії села Велика Тур'я Долинського деканату відбулися Великопосні реколекції, які проводив місійний відділ Івано-Франківської Єпархії УГКЦ.
      Доносити Христові науки, відновити дух вірян на парафію прибули о. Роман Микієвич, о. Юрій Павлюк, брат-семінарист студент 6 курсу Івано-Франківської духовної семінарії  Андрій Гумен та  катехит учасниця школи християнського аніматора Ірина Гураль. 
      Протягом трьох  днів парафіяни  мали можливість послухати  науки на тему віднови духу, приступити до таїнства Сповіді та Євхаристії, а також приложитись до святих мощей отця Піо. 
       Цікавими і пізнавальними були духовні зустрічі катехитів у сільській школі із вчителями та старшокласниками. Мали свої духовні науки і молоді сім'ї парафії. Служились у ці дні  Акафіст до Страстей Христових, молитви на всяке прошення.  
        В пятницю діти дитячої спільноти "На крилах віри", яка діє при церкві вже 4 роки, разом із своїми батьками провели Хресну дорогу. 

      Під час кожного із 14 стоянь батьки розмовляли із своїми  дітьми про хресну дорогу Ісуса Христа, роздумували про добро і зло, про війну, яка сьогодні є теж хресною дорогою для України, молилися і співали молитовні пісні. Важливим доповненням до дійства був мультимедійний та музичний супровід. 
       Такі спільні роздуми на страстями Христовими - дуже важлива місія для  кожного батька чи матері. Існує багато методів виховання дітей, але направду дієвим є лише один метод – це власний ПРИКЛАД. А в нашому випадку  - батьки подали  дійсно добрий приклад. В майбутньому він дасть обов’язково добрі плоди. І тоді ми матимемо оправдану надію на щедрі Божі ласки для наших дітей. Бо той, хто частіше всіх схиляє коліна перед Богом, міцніше всіх стоїть на ногах. Якщо шукатимемо того, що духовне матимемо і тілесне, якщо шукаємо лише тілесного, втратимо і духовне і тілесне. У цьому – мудрість життя.
        У неділю по завершенню Великопосних реколекцій всі, хто долучався впродовж трьох днів до Божих наук, отримав з ласки Божої повний відпуст.
      На завершення духовних трудів о. Микола Фреїшин від усієї парафіяльної громади церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур'я подякував реколектантам і  побажав їм сили та натхнення у справі виголошення Божого Слова по  церковних спільнотах нашої Української Греко-Католицької
Церкви.

Немає коментарів:

Дописати коментар