вівторок, 12 грудня 2017 р.

Благодійний ярмарок до свята Святого Миколая

     10 грудня 2017 року на парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я Долинського деканату УГКЦ вже вдруге було проведено благодійну ярмарку до Дня Святого Миколая «Святий Миколай прийде до кожного».
    Впродовж кількох тижнів діти парафіяльної спільноти «На крилах віри» старанно працювали, щоб підготувати ярмарок. Слід зауважити, що соціальне служіння – важлива складова діяльності дитячої спільноти, якою опікується імость Ірина. З благословення о. Миколи Фреїшина, діти вже не вперше своїми рученятами творять Добро для всіх потребуючих парафії. І на цей раз, щоб ярмарок був щедрим і багатим, на своїх заняттях вони виготовляли різдвяні та новорічні прикраси, сувеніри, разом із своїми батьками випікали різні смаколики. Ідей було так багато, що діти заледве встигали все завершити. Напередодні ярмаркування, до пізньої ночі, вони разом з керівником, небайдужими батьками трудились, щоб якнайкраще все організувати. Діти вже мають певний досвід і знають, що без праці годі чекати успіху.
     Ніби одна мить пролетіло недільне Богослужіння. Та хвилювання, безперечно, були марними, бо у Великій Тур’ї парафіяни щедрі і розуміють людську біду. Ярмаркували весело, дружньо і щедро. За якусь мить імпровізовані «прилавки» були вже порожні. Раділи всі: і організатори і віряни, бо добре усвідомлювали, що спільно зробили ще одну благодійну справу. Всі зібрані кошти будуть витрачені на закупівлю продуктів харчування, солодощів у торбину святого Миколая для тих парафіян, які цього потребують найбільше. Діти вже чекають, коли прийде святий благодійник Миколай, щоб разом і з ним з дарунками відвідати  таких людей.


    «Мене дуже тішить те, що діти нашої дитячої спільноти «На крилах віри» вважають, що робити добро для інших – це важлива частинка людського життя. Вони показують свою небайдужу позицію вже починаючи із юного віку», – говорить про своїх вихованців імость Ірина. – Наша акція не буде лише матеріальною допомогою для потребуючих людей, але, перш за все, знаком уваги, християнської любові та підтримки усім, хто переживає сьогодні різного роду випробування на нашій парафі. Адже, справді, є багато людей, які є самотніми, про яких ніхто не піклується, які не відчувають любові від інших. Ми вдячні Богу за те, що маємо можливість разом допомагати іншим».

Немає коментарів:

Дописати коментар