понеділок, 14 серпня 2017 р.

З молитвою в дорогу: піша проща на Ясну Гору

         Молитовні походи до святих місць — це давня традиція християн, коли віряни приносять Богу своєрідну пожертву — пішу прощу.
     12 вересня 2017 року парафіяни села Велика Тур’я здійснили пішу прощу на Ясну Гору у Гошеві, яку організував Долинський деканат УГКЦ. Цьогорічні молитовні зустрічі на Ясній Горі є особливими, бо вони присвяченні 100-річчю об'явлень Матері Божої у Фатімі.
      З першим промінням теплого серпневого ранку чисельна група вірян з молитвою  вирушила в далеку дорогу. 

        Перед прощею кожен вибрав для себе намір, з яким звертався до Господа, Пресвятої Богородиці під час дороги  на Ясну Гору. Наміри були як особисті, так і загальні: паломники молилися і за здоров’я рідних, за своїх дітей, за родини,   за вирішення проблем, за рідну Україну, за наших воїнів-захисників на Сході, за мир.
      Величну процесію зустрів, ігумен монастиря, отець Вікентій Слободян, ЧСВВ. Отець ігумен привітав усіх теплим словом та поблагословив на добре проведення серпневих молитовних чувань.

         Піднесення і радість запанували у душах паломників від перебування у святому місці, участі у загальному спільному богослужінні. Молитви-пісні звучали у цей день теж по-особливому і благодаттю розливались по всій окрузі Ясної Гори.

Немає коментарів:

Дописати коментар