понеділок, 22 травня 2017 р.

Проща до Зарваниці

      21 травня  2017 року більше сотні парафіян села Велика Тур’я здійснили прощу до відпустового місця Зарваниці, що на Тернопільщині. Для християн усього світу село відоме чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір. Велелюдну кількатисячну прощу Зарваниця зустрічала благодатними травневими дощами.
       В часі Архієрейської  Божественної Літургії Митрополит Володимир Війтишин звернувся до всіх паломників із закликом до щирої спільної молитви за мир та спокій в Україні, а також молитися за всіх, хто постраждав у цій неоголошеній війні. «Як говорить недільне Євангеліє, нам всім треба прозріти так, як прозрів сліпий чоловік, котрому Христос відкрив очі», – роздумував у своїй проповіді Владика.
        Віруючі взяли участь у святковому богослужінні під час якого мали змогу приступити до сповіді та причастя. Опісля відбулося урочисте водосвяття.
     Паломники-великотур’янці з вірою і ревністю  долучилися до спільної молитви і повернулись до рідних домівок сповнені Божої благодаті і миру у своїх душах.

Немає коментарів:

Дописати коментар