неділю, 2 квітня 2017 р.

Вулицями села Велика Тур’я йшла театралізована Хресна Дорога

    31 березня 2017 року в селі Велика Тур’я Долинського протопресвітеріату УГКЦ відбулась театралізована Хресна Дорога, яку провели учасники Івано-Франківської Обласної Молодіжної Громадсько-Християнської Організації «Товариство Українських Студентів-Католиків «Обнова»».
      В цей сонячний і благодатний весняний день віряни парафії Покрови Пресвятої Богородиці по-новому пережили страсті Христові. Біля сільського храму, на вулицях села було велелюдно. Тут зібрались не лише місцеві жителі, а й гості із сусідніх сіл. Вражаюче дійство, яке відбулося майже дві тисячі років тому не залишило байдужим нікого. Як і колись, за Ісусом йшли заплакані матері… Всі з глибоким переживанням споглядали інсценізовані сцени Христових страждань.
 
    І ось церковне подвір’я, тут кати розпинають Христа. Страшна мить… Ісус помирає на хресті, Його знімають і тіло загортають у плащаницю. Над своїм Сином ридає засмучена Марія… Всі завмирають… І раптом з гучномовця, ніби з неба, лунає голос: «Христос живий, Він Воскрес!» І вже Воскреслий Ісус в білих одежах  звертається до всіх мирян: «Возрадуйтесь! Я знову з вами! Для Вас я буду добрим Богом неба. Кінець й початок Я. Я Альфа і Омега. Покайтеся, очистіть свою душу!...»
       Актори-аматори з великим старанням, вкладаючи свої серце і душу, намагалися передати всі страждання Ісуса, переживання Богородиці Марії, сльози і хвилювання єрусалимських жінок, співчуття, щирість Вероніки та Симеона. З жахом і слізьми на очах дивилися парафіяни на те, як Пилат вмиває руки, як скривавленого Спасителя бичують жорстокі воїни і вдягають терновий вінок, на те, як гострими цвяхами пробивають Ісуса до хреста…
     На завершення театралізованого дійства, звертаючись до присутніх, о. Микола Фреїшин щиро подякував організаторам, молодим акторам, які так майстерно відтворили Хресний Шлях Спасителя і всім, хто долучився до організації цього незабутнього масштабного дійства. «Нехай Бог благословить Вас, а Христове воскресіння принесе радість в кожну сім’ю, родину, домівку» – сказав настоятель церкви.
 
    У цей день, всі хто споглядав на події Хресної Дороги Спасителя, роздумували про ціну довершеного Христом спасіння. Це була прекрасна спонука, щоб віднайти через страждання та хресну смерть Ісуса дорогу до свого серця, проаналізувати своє життя, приступити до покаяння, щоб гідно зустріти славне Воскресіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар