субота, 18 червня 2016 р.

На зустріч з братами-семінаристами Івано-Франківської духовної семінарії

     28 травня 2016 року учасники вівтарної дружини парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я взяли участь у VI-му з’їзді вівтарних дружин Івано-Франківської Архієпархії.


     Це особлива подія у житті юнаків, котрі прислуговують у храмі біля престолу. Саме на плечах цих юних вівтарників лежить особливе почесне і поважне завдання – зорганізувати гідну й почесну сторожу Божественному Євхаристійному Цареві – Ісусові Христові, віддавати Богові вірну, повну пошани зразкову службу, допомагаючи священикові у приношенні Святої Жертви Божественної Літургії та в усіх інших богослужбових і побожних чинностях, а також плекати покликання до богопосвяченого та священичого стану. 
    Будучи цього дня у стінах Івано-Франківської духовної семінарії імені св. священномученика Йосафата, вівтарники з Великої Тур’ї мали чудову нагоду ближче пізнати життя семінаристів, систему навчання та вимоги до майбутніх служителів Української Греко-Католицької Церкви, а також глибше задуматись над своїм майбутнім та над власним покликанням до богопосвяченого та священичого стану.


      Слід зауважити, що такий з’їзд на теренах нашої єпархії проходить уже в шосте. І, щоразу , у цей день стіни семінарії наповнюються незвичним гамірним занепокоєнням та хвилюванням. Учасники вівтарних дружин з цілої єпархії уважно придивляються до всього побаченого і почутого, у спілкуванні із семінаристами дізнаються багато цікавого і нового для себе.
      Взявши участь у молебні до Пресвятої Богородиці, який очолив Ректор Духовної Семінарії митрофорний протоієрей д-р Олег Каськів у співслужінні віце-ректора Духовної Семінарії протоієрея Олеся Будзяка, наші юнаки з цікавістю вислухали привітання  та проповідь для всіх учасників з’їзду та поринули у світ життя семінарії.  Від так, юні гості були розділені на групи по вікових категоріях і на чолі з братами-семінаристами відправилися в навчальний корпус Івано-Франківської Архієпархії, де брали активну участь в катехизації, яку провадили брати-семінаристи.  Після чого була обідня перерва, де молоді хлопці змогли почастуватися смачним обідом. Також для юнаків було проведено мистецьку програму. На завершення VI-го з’їзду вівтарних дружин прот. Олесь Будзяк поблагословив кожного вівтарника мощами свщмч. Йосафата, а також кожен учасник з'їзду на згадку про цю подію отримав книжку «Життя та діяльність Івано-Франківської Духовної Семінарії».
   Саме такі зустрічі допомагають юнакам – учасникам вівтарної дружини розпалити в своїх серцях милосердя, більшу побожність і посвяту через зразкове виконання обов'язків вівтарника, а ще –  давати добрий приклад у щоденному житті своїм ровесникам рідної парафії.
 Триває Рік Божого милосердя. Ми маємо щоденно намагатися  краще пізнати і пережити таїнство Божого милосердя, щоб самим стати дієвими знаками і знаряддями Божого милосердя в нинішньому світі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар