понеділок, 11 квітня 2016 р.

Акція «Зробимо Велику Тур’ю чистою»

     9 квітня 2016 року учасники дитячої християнської спільноти «На крилах віри» парафії Покрови Пресвятої Богородиці  в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку проводить Бюро УГКЦ з питань екології, організували і провели акцію «Зробимо Велику Тур’ю чистою».


     В часі Великого Посту, готуючись до світлого Воскресіння Христового, ми маємо подбати не тільки про чистоту своєї душі і свого сумління, а й постаратися очистити наше довкілля, прикрасити своє село, свої домівки.
     Саме тому цього дня діти, помолившись та взявши з собою рукавички, пакети для сміття, працьовитість і гарний настрій, взялися до роботи. Протягом кількох годин кипіла жвава робота: разом із своїм наставником – імостю Іриною гуртом збирали сміття на вулицях свого рідного села, біля школи, на інших недоглянутих ділянках, а також з місцевого потічка.


     Після важкої праці, всі мали змогу відпочити, а іменинниця Христинка, яка трудилась разом з усіма, пригостила всіх цукерками. Всі дружньо пили чай, ділилися своїми відчуттями та враженнями від пережитого трудового дня. А коли їх спитали, чи будуть смітити, розкидувати папірчики – всі дружньо відповіли «НІ, і другим не дозволимо!!!»


      Дана акція виконала свою мету, адже діти не тільки прибирали сміття з вулиць, а й зрозуміли, що потрібно з любов’ю і пошаною ставитись до свого отчого краю, до сотвореної Богом природи, бути відповідальними за спільне добро. Особлива подяка – батькам, які від малих літ привчають своїх дітей не бути байдужими до всього Божого творіння.

  
   Ми маємо і можемо разом змінити світ на краще, зробити його гарним і квітучим! Візьмімо приклад з дітей спільноти «На крилах віри»!

Немає коментарів:

Дописати коментар