понеділок, 25 травня 2015 р.

У ВЕЛИКІЙ ТУР’Ї – ЧАСТИНА ЧУДОТВОРНОГО ПОЯСА ПРЕСВЯТОЇ ДІВИ МАРІЇ

О Діво Маріє, царице земна,
Заступнице наша небесна.
Почуй наші тихі сердечні слова,
Прости нам провини нечесні…

     У храмі Покрови Пресвятої Богородиці парафії села Велика Тур’я з 21 по 23 травня 2015 року перебувала Частина чудотворного пояса Пресвятої Діви Марії. Історична християнська реліквія є подарунком Папи Римського Франциска Львівському Архикафедра́льному Собору Святого Юра.


     Згідно передання, Пресвята Богородиця Марія сама виплела свій пояс із верблюжої шерсті та передала його Апостолу Томі (Фомі), коли возносилася на Небеса. Цим потішила його, бо ж він запізнився на її Успіння. Оскільки мощей Пресвятої Богородиці немає, бо вона взята до Неба всеціло, то пояс як і її риза – залишилися нам на згадку про Неї та як доказ того, що Вона жила на землі.
     Щодня, впродовж цих днів, біля пояса Богородиці, у спільних молитвах Вервиці до Богородиці, до Божого Милосердя, у молебних співах вірні парафії молилися за мир в Україні, за зцілення недуг, складали подяку Богу та Пресвятій Богородиці за даровані ласки.
     У своїх проповідях, звертаючись до парафіян, о. Микола Фреїшин закликав всіх молитовно звертатися до Матері Божої за всякої потреби, адже Пречиста Діва Марія є матір'ю кожному з нас.
     У часі перебування Частинки чудотворного пояса Пресвятої Діви Марії до сільського храму приходили з молитвами не тільки парафіяни села, але й вірні навколишніх сіл. 
     Пречиста Діва Марія – це наша Мати Милосердя! Вона заступається за наші душі перед Богом. Тому з довірою прибігаймо до Божої Матері в наших душевних потребах і вірмо, що Вона завжди опікується нами, Вона знає дорогу до кожного людського серця. 
     Тож просімо неустанно у Марії заступництва і опіки: «О Марія Мати Божа, молися за нами! Молися, Маріє, за мою родину! Молися, Маріє, за моїх батьків! Молися, Маріє, за моїх хворих, немічних, терплячих! Мати Божа, твоїй материнській опіці поручаємо всі наші терпіння, всі наші випробування, всі наші хрести, всі наші невдачі, тобі поручаємо і просимо, щоби ти, як добра і любляча Мати, провадила нас дорогою життя тут, на землі, щоби колись ми з Тобою могли радіти там, в Небесній Батьківщині».

Немає коментарів:

Дописати коментар