вівторок, 7 квітня 2015 р.

Квітна Неділя – за тиждень Великдень

     Свято Вербної неділі у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Велика Тур’я завершилося не лише освяченням вербових галузок, а й благословенням на мир та спокій у рідній Україні.


     День Вербної неділі нагадує християнам урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим, який знаменував собою безпосереднє наближення Його Страстей і смерті на хресті та воскресіння. Люди, які Його вітали, кидали на дорогу зелені галузки пальм, вигукуючи: «Осанна Вишніх Богу!». Урочистий в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим описаний в усіх Євангеліях. Цій події всі вони надають особливого значення. Літургія Вербної неділі також згадує як радісні моменти процесії з пальмами так і про Страсті Господні. Цим церква підкреслює, що тріумф Христа і Його Жертва завжди нерозривно пов’язані.
      В цей святковий день, храм був переповнений. Дорослі і маленькі, люди поважного віку і квітуча молодь – усі щиро молилися під час Святкової літургії і в часі чину освячення вербових галузок.


      Вербна неділя - урочистий і світлий день, на час долає зосереджено-скорботний настрій Великого посту та вказує на радість Святої Пасхи.
      Свяченій вербі приписується чудесна сила. З вірою і надією, що вона принесе у кожен дім любов, мир і Боже Благословення парафіяни Великої Тур’ї з радісними посмішками розійшлися по своїх домівках, щоб, б’ючи легенько своїх рідних і близьких, радісно сказати «Не я б’ю, шутка б’є! За тиждень – Великдень!»

Немає коментарів:

Дописати коментар