неділю, 21 грудня 2014 р.

Срібні дзвіночки сповістили – йде Святий Миколай

     Ось і прийшов улюблений, довгоочікуваний час – час новорічно-різдвяних свят. Ці дні завжди пов’язані з дивом, а в чудеса хочеться вірити завжди. Самим першим зимовим святом з довгої їх низки можна сміливо вважати День Святого Миколая – покровителя дітей і мандрівників.
     З великою нетерпеливістю чекають на це свято діти, адже Святий Миколай відомий в усьому світі як їхній захисник та благодійник. Він щороку обдаровує діточок радістю і сіє в їхні серця зернятка добра.
     Богу дякувати, ця традиція в нашому народі збереглася з давніх-давен і по сьогодні. Тому кожного року в наших парафіях святково вшановують Святого Чудотворця Миколая.
     18 грудня, коли в Божому храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я завершувався чин вечірні перед великим християнським святом Святителя Миколая Чудотворця архиєпископа Мир Лікійських, землю вкрили сутінки, з далекої дороги, під чудові співи «Ой хто, хто Миколая любить» до церкви зайшов Святий Миколай. Він привітав усіх, хто щиро молився у сільській святині. Найбільше зраділи приходу Святого діти, вони гарно підготувалися, вивчили вірші, пісні і найголовніше – були дуже-дуже чемними і за це отримали подарунки від Миколая.
     А скільки було радості, коли і на другий день, після святкової Служби Божої, до храму знову урочисто прийшов Святий Миколай, де його чекали наймолодші парафіяни разом із батьками, бабусями і дідусями. Діти гарно декламували вивчені вірші, співали. А коли діти все показали, тоді Святий Миколай їх повчав, як вони повинні слухати дорослих, милитися, ходити до церкви, щоб бути щасливими, робити добрі діла і любити своїх ближніх.
     Свято продовжилося щирою нагородою від величного гостя, починаючи від наймолодших – до найстарших дітей. І як завжди, подаруночків у Святого Миколая вистачило для всіх.



     Свято Миколая – це свято мрій і сподівань, віри в чудо. Від тепер з молитвами і добрими ділами великотур’янські діти чекатимуть на Нього цілий рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар