четвер, 18 грудня 2014 р.

Нехай буде все по-божому: духовна опіка у місцях позбавлення волі

     Духовне виховання засуджених та ув’язнених відіграє значну роль у їх перевихованні та поновленні у соціальному статусі, адже саме в стінах пенітенціарних установ люди найбільше звертаються та сподіваються на допомогу Бога, осмислюють свої вчинки та роблять певні висновки.
     Напередодні великого християнського свята Миколая Чудотворця 17 грудня 2014 року парох села Велика Тур’я о. Микола Фреїшин відправив Службу Божу у капличці Долинського виправного центру Управління Державної Пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області (№ 118). 


     Священик стверджує, що виправлення через віру в Бога – це реальні і правдиві історії. Люди, які потрапили в місця позбавлення волі розуміють, що за всі вчинки доводиться відповідати, а храм – це місце, де кожен з нас може побути зі своїми думками наодинці, переосмислити свої вчинки, помолитися та спробувати вимолити прощення у Всевишнього.
     По завершенню літургії завдяки старанням парафіян храму Покрови Пресвятої Богородиці кожен присутній на молитві у тюремній капличці отримав невеличкий пам’ятний подарунок від Святого Миколая.
      Усі кому в цей світлий передріздвяний час не випала доля молитися на волі у храмі Божому, а в тюремній капличці серед невiльникiв, не за святковим столом з родиною та друзями, а серед тюремної сторожі підносьте молитви до Всевишнього і Він почує кожного.

Молитва за ув’язнених

     Господи Ісусе Христе, Боже наш, Ти святого апостола Твого Петра від кайданів і тюрми без всякої шкоди звільнив, смиренно молимося до Тебе, прийми милостиво цю жертву, щоб позбулися гріхів слуги Твої, що в тюрмі, і молитвами їхніми та нашими, як Чоловіколюбець, всесильною Твоєю Правицею від всіляких злих обставин охорони і на свободу щасливо виведи. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар