вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Свята Місія на парафії села Велика Тур’я

     З 15 по 19 жовтня 2014 року, на запрошення пароха церкви Покрову Пресвятої Богородиці о. Миколи Фреїшина, відбулася Свята Місія у селі Велика Тур’я Долинського протопресвітеріату Івано-Франківської митрополії УГКЦ. 
     «Свята Місія для нашої громади це історична та знакова подія, але найголовніше – це святий момент, коли ми разом, церковною громадою, відкриємо свої серця, щоб туди увійшла Божа наука, любов і глибоке розуміння Святого письма», – такими словами при зустрічі звернувся настоятель церкви до отців-місіонерів та вірян.
      Надзвичайно плідним та благословенним видався цей час для парафії.
    На протязі цих днів віряни мали чудову нагоду молитися в особливий спосіб, глибше задуматися на Словом Божим. Проповідування святого письма в ці дні віднови було покладено на місіонерів – отця Григорія (монастир св. Андрія Первозванного м. Івано-Франківськ), о. Ярослава Тимішака та братів-семінаристів.


     У ці знакові і незабутні дні, кожного ранку і ввечері, вірні, гості з навколишніх сіл спішили до величного храму, щоб долучитися до Божих наук, застановитися над своїм життям, взяти участь у молитвах на оздоровлення, звернутися до Всевишнього у всяких прошеннях.


     У часі Святої Місії відбулися місійні науки, благословення Святими Мощами святого священномученика Йосафата. Кожен день приносив щось особливе: були реколекції для дітей, подружніх пар, жінок, чоловіків. Вони супроводжувались щоденною молитвою перед Пресвятою Євхаристією, у якій кожен з присутніх мав можливість в тихій молитві звернутися до Бога зі своїми сокровенними проханнями.


     З великою побожністю завітали місіонери також до старенької церковці Святої Параскеви, що красується у селі на невеликому пагорбі. При своєму поважному віці, сільська святиня радо прийняла поважних гостей. Тут відбулись Свята Літургія за упокій, парастас та місійні науки.
      Незабутніми стали зустрічі з молоддю та вчителями у місцевій школі.
     В останній день парафіяльної місії, в неділю 19 жовтня, урочиста Свята Літургія, в часі якої відбувся Чин відновлення Хресних обітів, увінчала весь місійний тиждень. 
Надовго залишиться у пам’яті великотур’янців величний обхід церкви, встановлення та посвята пам’ятного Місійного Хреста на церковному подвір’ї.


     Того пам'ятного дня, після літургії, парафіяни разом із посвяченими місійними хрестиками понесли у свої домівки і набуті духовні знання, які слугуватимуть невід’ємним скарбом для зміцнення віри кожного християнина.
     Свята Місія завершилась, але, безперечно, в ці осінні золоті дні вірні села Велика Тур’я отримали поживу для своїх душ і велику радість для парафії.

Шановні отці-месіонери! Парафія Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я щиро вдячна Вам за служіння і обіцяє пам’ятати Вас у своїх молитвах та дбати про життя парафії у Божій науці, яку Ви проповідували.
Щиро сподіваємось, що роздуми з якими ви ділилися, навчали нас під час Святої Місії принесуть рясні духовні плоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар