понеділок, 21 травня 2018 р.

Проща до Зарваниці

          20 травня 2018 року парафіяни села Велика Тур’я Долинського протопресвітеріату взяли участь у щорічній прощі Івано-Франківської Архієпархії до Чудотворної ікони Божої Матері, що в Зарваниці.

     Вдосвіта вирушили в дорогу віряни парафії Покрови Пресвятої Богородиці, щоб вознести свої молитви до Небесної Цариці, що в Зарваниці.      У цьому чудесному відпустовому місці Богородиця завжди чекає своїх дітей, чекає на їх молитви і завжди спішить на поміч. 
         А у такі особливі дні прощ до небес підносяться тисячі благальних молитов у різних намірах і кожна з них є почутою нашою Матінкою Небесною.                  Цьогоріч, як і завжди, було велелюдно у Зарваниці.
          Божественну Літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин у співлсужінні чисельного духовенства. Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архієпархії, мали змогу отримати повний відпуст приступивши до св. Таїнств Покаяння та Євхаристії.
          А відтак, змочивши спраглі уста свяченою джерельною водицею, щасливі парафіяни повертались до своїх домівок, і були сповнені Вірою і Надією.
Зарваниці торкнулась неземна стопа —
Містична Троянда на Землю ступила:
Монаху-скитальцю сили додала
Й в джерелі Пречистий Образ Свій лишила.

Немає коментарів:

Дописати коментар