вівторок, 13 лютого 2018 р.

Навчання катехитів

«Процес катехизації повинен тривати від зачаття до останніх хвилин земного життя, тому що це є процес оцерковлення і виховання у вірі».
Блаженніший Любомир Гузар

     10 лютого катехит парафії Покрови Пресвятої  Богородиці с. Велика Тур'я імость Ірина Фреїшин взяла участь у Дні віднови для катехитів  Івано-Франківської Архієпархії. Перша зустріч у цьому році розпочалась з Божественної Літургії в каплиці Духовної семінарії.
       На зустрічі йшлося про основні застанови і плани роботи катехітів на 2018 рік. Цікавими і пізнавальними були духовні науки про суть життя та покликання катехіта, які виголосив  о. Петро Майба зі згромадження отців Салезіан. Захід відбувся в рамках постійної формації катехитів Івано-Франківської архієпархії та був організований Катехитичною комісією.
      На другий день 11.02.18р. імость Ірина взяла участь у тренінгу сертифікатної програми по вишколу аніматорів і молоді для проведення різноманітних християнських таборів. Разом з викладачем Інституту мистецтв Тарасом Василюком учасники тренінгу також мали можливість п практикуватись у своїх акторських здібностях, пізнавали основи акторської майстерності. Разом із о. Амвросієм Козаком ЧСВВ пригадали структуру табору та необхідні елементи для його створення.
     Набуті знання допоможуть у праці на парафії. Адже катехит повинен бути креативною особою, яка шукає різних способів та форм, щоб звіщати про Ісуса, Який є Дорогою, Істиною та Життям і може наповнити людське життя радістю та веселістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар