четвер, 8 лютого 2018 р.

Катехитична наука – удосконалення християнського життя

   Вивчення основ науки Христа займає значне місце у житті парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я. Катехитична активність сприяє церковному розвитку, це заохочує дітей, молодь, дорослих до вивчення Божої науки: це і приготування дітей до Першої Святої Сповіді, приготування до шлюбу, це організація різноманітних свят літургійного року, це Веселі канікули з Богом, це творча робота, прощі, благодійні акції, екскурсі, праця в групах. Саме така робота проводиться на парафії. 
        Вже четвертий рік, з благословення о. Миколи Фреїшина, активно діє при церкві дитяча спільнота «На крилах віри» (керівник імость Ірина). Катихизація дітей – це кропітка, простійна і жертовна праця. Вона вимагає багато зусиль, терпіння і великої любові до Бога і дітей. А ще розуміння батьків і підтримки церковної пастирської ради. Щосуботи, у пристосованому приміщенні, відбуваються катехетичні заняття молодшої (2-4 класи) та старшої групи (5-8 класи). 
      


     


       
    «Життя інколи вносить свої корективи, якісь несподіванки, навіть непорозуміння, – розповідає імость Ірина, – але ми з діточками завжди радіємо можливості разом почитати Боже слово, разом подискутувати, переглянути цікавий мультфільм по темі, яку вивчаємо.» Кожного разу на заняттях діти дізнаються щось нове з Біблії, дивляться мультфільми, цікаве відео, а потім обов'язково власноруч творять маленькі шедеври-вироби. Це заохочує дітей до творчості, фантазії. Особливо діти полюбляють заняття у формі «запитання-відповідь», а найактивніші отримують солодкі призи. Ну і звичайно – домашні завдання. Цього разу діти готуються до вікторини по Божих заповідях. 
       «Ми повинні пам'ятати, що катихизаційна наука має тривати неперервно, коли маленькі діти переходить в групу молоді, а далі в групу дорослих. Тобто, катехитична наука – одна із найголовніших засад удосконалення християнського життя. І тоді ми будемо спокійні, що пташенята, які вилетять з родинного гнізда ніколи не потраплять до рук злого», – стверджує о. Микола.

Немає коментарів:

Дописати коментар