суботу, 5 серпня 2017 р.

ІІ етап «Веселих канікул з Богом – 2017»

       Літо! Найкраща пора для школярів. А якщо вона проходить у молитві разом із Богом – то це воістину радісна і щаслива пора дитинства.
     Саме з Богом проводять свої вакації діти  парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я. 
       З 31 липня по 5 серпня тут проходив другий етап «Веселих канікул з Богом – 2017». 
       Провести катихизацію та цікаві літні забави до дітей парафії приїхали аніматори з Тернопільщини. Назар Турковський (м. Теребовля), Наталя Кузенко, Тетяна Лапунька і Христина Сабова (м. Бережани), а  також Наталя Ковальчук  (м. Козова) мають великий досвід у проведенні таких проектів, адже впродовж кількох років під час літніх канікул вони втілюють у життя такі заходи у різних населених пунктах краю.
     Впродовж шести сонячних днів діти весело і з особливою користю для душі і тіла проводили разом. Кожного дня у церкві відправлялась Божественна  Літургія, всі діти приступали до Святого Причастя, а також "працювала" пошта:  кожного дня діти писали побажання одному та аніматорам.
      Потім відбувався поділ на команди молодшої і старшої групи. Діти весело танцювали банси, вивчали пісні,  приймали участь у різних сценках, а від так відбувались малі ігри в командах, обід, пообідня велика гра, представлення команд, і трохи втомлені, але щасливі діти повертались додому.



     Програма кожного дня була насиченою і різноманітною. Так першого дня діти мали катихизаційні науки про справедливість, другого – про мужність, третій – мудрість, четвертого дня аніматори у цікавій формі розповідали дітям про таку людську рису, як стриманість, а день п’ятий збагатив знання дітей про Віру, Надію і Любов. Була і спільна велика ватра з піснями, танцями і смачною дружною вечерею  на свіжому повітрі. Писали діти листи-побажання воїнам АТО, вправлялись у рукоділлі.
     Щоб краще донести Божі науки аніматори використовували сучасні засоби комунікації, демонстрували на проекторі тематичні відео, слайди. Динамічно, багатогранно, креативно – ось як можна охарактеризувати ІІ етап веселих канікул у Великій Тур’ї. Неординарно пройшов останній день вакацій. Адже діти не тільки молились, танцювали і вчились, вони були приємно здивовані, адже їх у цей день чекали ще і сюрпризи – подарунки від аніматорів  і солодкий стіл, про який подбали їхні батьки. 



       
Дзвеніло сміхом, молилось і співало, щиро веселилось і майоріло чудовими вишиванками у ці дні церковне подвір’я. Все стихло. Завершились «Веселі канікули з Богом – 2017». 
     Більше як сто дітей брали участь у дійствах веселих канікул. Це були не тільки діти з села, до них долучились діти, які приїхали погостювати до своїх бабусь і дідусів з великих і малих міст цілої України. Вони подружились, зблизились, бо направду у їхніх серцях замешкав Господь.
      «До нових зустрічей! Я тобі писатиму!» – ось так прощались діти та аніматори.

      Хай Господь благословить усіх, хто долучився до організації і проведення веселих канікул. Особливі слова подяки родинам, які надали житло для проживання аніматорів, подбали про затишок та харчування. Щирі слова подяки аніматорам, які  проводять таку велику і потрібну для наших дітей працю за покликом свого серця. Хай Господь віддячить Вам сторицею! Велика подяка і нашим діточкам, що були такі активні, не лінувались, кожного ранку йшли до церкви. Та найбільша подяка батькам, які так щиро старались, щоб їхні діти навчились 
жити з Богом.

о. Микола Фреїшин

Немає коментарів:

Дописати коментар