пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Свято Першого Причастя

«Я – хліб життя. Хто приходить до мене – не голодуватиме;
хто в мене вірує – не матиме спраги ніколи» ( Йо. 6. 35 ).
     
    18 квітня 2017 року раділи небеса над церквою Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я. Для 23-х діточок відкрилось небо і вони урочисто прийняли Перше Причастя. Протягом кількох місяців навчального року з нетерпінням чекали діти зустрічі з катехитом Лаврів Ольгою, священиком, які допомагали їм пізнати Бога, Його велику любов до кожного з нас. 

 
      І от настав той радісний час для цілих родин першопричасників. На третій день Великодніх свят, святково одягнуті, у красивих вишитих голубим одностроях, схвильовані діти приступили до Першого Святого Причастя. З розумінням і усвідомленням великої відповідальності діти прийняли до себе в гості Євхаристійного Христа. Не менше за своїх вихованців хвилювалась у цей святковий день класовод третьокласників Фендик Ніна Борисівна. Діти завдяки своїй першій вчительці добре підготувалися до свята, а також продекламували гарні віршовані привітання.

            Отець Микола, вітаючи у цей світлий день дітей, батьків, хресних батьків, родини, в часі проповіді сказав: «Сьогодні, діти, коли Ви стоїте у нашому храмі з чистими душами та серцями повними Христа, бажаю вам, щоб ви пронесли цей дар благодаті протягом всього життя.»
     Від так, усміхнених, щасливих і радісних дітей привітали хресні батьки, родини, друзі. 
    Направду, діти в цей день були такі щирі і справжні, що, дивлячись на них, дуже хотілося вірити в те, що посіяне добре зерно проросте в їхніх серцях, що батьки плекатимуть цей скарб віри і не дозволять, щоб зерно пропало, щоб ворог викрав його. Бо саме від них залежатиме чи дитина надалі житиме Божим Словом, чи буде брати активну участь у недільній Божественній Літургії, чи користатиме з дару Святих Тайн.

Немає коментарів:

Дописати коментар