вівторок, 1 листопада 2016 р.

На крилах віри у Карпатському трамвайчику


    
   28 жовтня 2016 року з благословення отця Миколи Фреїшина учасники дитячої спільноти «На крилах віри» парафії села Велика Тур’я здійснили екскурсійну мандрівку на Карпатському трамвайчику ( смт. Вигода, Долинського р-ну Івано-Франківської обл.)
    «Діти – учасники спільноти старанно трудились, були наполегливими у катехитичних науках, добросовісно виконували доручення, свої обов’язки, а тому гарний відпочинок – це нагорода за пильність і активність у житті спільноти, – говорить керівник дитячої християнської спільноти «На крилах віри» імость Ірина. –  Обрали ми екскурсію у містечко Вигода не випадково, адже унікальну можливість краще пізнати свій край, його історію, помилуватися незбагненними краєвидами, а ще й навчитись чогось нового дарує нам наша Карпатська земля. Не треба їхати за тридев’ять земель – продовжує імость Ірина, – бо ми маємо тут, поруч, на нашій землі цікаві екскурсійні об’єкти, треба тільки захотіти їх побачити». 
     Чудового сонячного жовтневого дня, спільно помолившись, разом із батьками найменших учасників спільноти вирушили у подорож.
    Комфортабельний автобус мчав дорогою, а карпатські гори ставали все ближчими і ближчими. В цей день дітей та дорослих чекала ціла низка незабутніх вражень і відкриттів: алея казкових героїв, інтерактивний Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, колоритні бойківські музики та Вуйко, які створили атмосферу справжнього карпатського дійства.



      У Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки в інтерактивній формі дітям розповіли про лісову та річкову екосистеми, промисли краю та історію самої вузькоколійки. У музеї є сенсорні екрани з якісним відео, а усі експонати виставки діти мали змогу відчути на дотик та запах.


     Незабутня мандрівка завдяки маленькому паровозику, що тягнув вагончики вузькоколійною залізницею та неймовірно красиві карпатські краєвиди не залишили нікого байдужими.
І діти і дорослі з захопленням вдивлялися у неповторні багряно-золотаві карпатські гори, швидкоплинні, норовливі річки, водоспади.


      Трохи змучені, але сповнені позитивними емоціями, гарними враженнями і новими знаннями діти – учасники спільноти «На крилах віри» повернулися у рідні домівки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар