четвер, 16 квітня 2015 р.

Свято Першого причастя

     Святе Таїнство Євхаристії є найбільшим даром, який залишив нам Ісус Христос. Через Євхаристію Син Божий перебуває між нами і в нас, допомагає нам любити Бога та ближніх, дає силу творити добро.
     Цьогоріч, у Світлий вівторок, Перше причастя прийняли наймолодші парафіяни церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Велика Тур’я. Третьокласники місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів до першої Сповіді та Святого Причастя ретельно готувалися: на шкільних катехизаційних  науках вони старанно пробуджували у своїх дитячих душах постанови до свідомого християнського життя.
     І от прийшла ця незабутня  світла і відповідальна мить: під час Божественної Літургії діти прийняли Євхаристійного Ісуса у Святому Причасті. Стривожені та безмежно щасливі діти в святкових білих вбраннях, у вишиванках, разом із батьками, хресними батьками, своєю ріднею та учителями молились, дякували Господу за все, просили у Нього прощення і допомоги стати добрими людьми, не забувати Божий дім, гарно вчитись і жити в любові.
Наймолодші парафіяни, щоб привітати гостей, підготували коротку виставу з віршами та піснями релігійного змісту.
     Як нагадування про цю подію діти отримали пам’ятки про прийняття Першого Причастя та Сповіді і дитячі молитовники.


     Звертаючись до батьків, священик подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей, а також заохотив їх і надалі виховувати своїх дітей у християнській вірі та прикладом свого життя передавати їм любов до Бога та ближніх. Щиро дякував парох і класоводу першопричасників Фендик Ганні Миколаївні за допомогу і ревну працю у підготовці своїх учнів до такої відповідальної події у їхньому житті. З особливими словами звернувся о. Микола до хресних батьків, які несуть велику відповідальність перед Богом за своїх духовних дітей, а також наголосив, щоб вони не занедбували виховання своїх дітей, а щоденно молитися за своїх похресників, за Боже благословення і опіку над ними.
     Після Святої Літургії, усвідомивши важливу духовну цінність цього Таїнства, усі присутні відчули велику радість і вдячність Господу!

Немає коментарів:

Дописати коментар